Over Binky

Binky

Binky

Zoals eerder verteld kwam Binky dus in ons leven toen hij 2 jaar was. Hij was niet veel gewend en wij waren zijn 3e eigenaars. Hierdoor was hij erg onzeker en moesten we hard werken om zijn vertrouwen weer te winnen. Omdat ik eigenlijk alleen nog maar over honden had gelezen en verder geen ervaring had, besloot ik direct met Binky naar een hondenschool te gaan.

 

We kwamen bij een hondenschool in Dordrecht terecht. Hier stonden alle honden aan een paal langs het veld en degene die les hadden stonden op het veld. Degene die ons begeleide was best hard en eigenlijk voelde ik mij daar niet zo thuis. Een Belgische Herder is zacht van karakter en heeft een gevoelige hand nodig.

Dat was op deze school niet het geval. Ik noem het voor het gemak maar een ruk en pluk school. Als de hond niet luisterde moest je hem een ruk aan de riem geven.

Dus thuis gekomen begon ik te rukken aan de riem als Binky niet volgde. Dit vond Binky heel vervelend en begon naar mij te grommen.

Op de cursus vertelde ik dit en dus moest ik nog hardere rukken aan de lijn geven om hem te corrigeren. Het resultaat was dat Binky nog harder begon te grommen.

Dit deed voor mij de deur dicht. Ik voelde me hier niet prettig mee en ging op zoek naar een school waar ze positief trainden.

Deze school werd al snel gevonden in Zwijndrecht. Hier heb ik 3 gehoorzaamheidstrainingen met Binky gedaan. Binky bleek een enorme werker te zijn en zo groeiden we steeds dichter naar elkaar toe.

 

Omdat ik ook met hem wilde sporten besloot ik ons op te geven voor flyball en later ook behendigheid. Behendigheid vond hij niet zo leuk als flyball, dus bleef het bij flyball. Hier vonden we beiden onze weg en toen we er klaar voor waren stroomden we door naar de wedstrijdgroep. Binky heeft tot zijn 10e jaar vol plezier geflyballd. Echter toen moest hij stoppen vanwege een schouderblessure.

 

Hij mocht dus niet meer flyballen, maar ook geen balspelletjes meer doen in het bos. Dit hebben we vervangen door speurspelletjes.  Ook dit vond Binky helemaal geweldig.

Zodra ik een snoepje gooide in het hoge gras bleef hij net zo lang zoeken tot hij het gevonden had en kwam dan vol trots naar mij toe om het volgende snoepje weer te gaan zoeken.

 

Toen Binky 12 jaar was werd hij zichtbaar ouder. Dat jaar gingen we voor het 6e jaar met de caravan op vakantie naar Tsjechie. Tijdens deze vakantie is Binky 2 dagen voor we naar huis zouden vertrekken plotseling overleden.

Nu moet je weten dat ze in Tsjechie geen crematorium voor huisdieren kenden. De honden werden in de tuin begraven of bij de dierenarts achter gelaten. Er zat voor ons niets anders op dan hem bij de dierenarts achter te laten. Dit vond ik vreselijk. Ik had altijd gezegd dat als Binky zou overlijden ik zijn as in een tennisbal(urn) wilde hebben.

 

Dus toen ik besloot een eigen uitlaatservice te gaan realiseren was het voor mij heel natuurlijk om Binky op deze manier alsnog te eren, en de uitlaatservice naar hem te vernoemen 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.